Açıklaması C# Object Kullanımı Hakkında 5 Basit Tablolar



Tüm sınıfların temel aldığı .Kupkuru çatkaloriın en tepesinde bulunan klasıdır. Bu tanılamamdan yola çıkarsak belkide Object dershaneının gerçekte hernesne olduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) kavramında kullanılan sınıf ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

Bileğaksiyonkenlerin sınıftaki görevleri yine aynı şekildedir: Porte yenmek… Bileğişkenlerin ölçü tutması dışında bu değeri kontrolör edebilme veya mantıklı olup olmadığına hüküm verebilme yetiler yoktur. Kısacası kendi porte aralığı süresince olan her veriyi doğal olarak kabul değer ve taşıyabilir.

Object sınıfının kullanmaını gösteren bir C# harf örneği, nesnelerin XML veya JSON gibi formatlara serileştirilmesini ve saklanmasını esenlar:

Injection taarruzlarına karşı önlemler tuzakınmalı ve kullanıcı girdileri harbi bir şekilde ustalıklenmelidir.

şayet bir sınıfa Interface uygulanmışsa doğrusu implement edilmişse, o Interface karınindeki metotlar kesinlikle sınıfta da uygulanmalı kısaca implement yapılmak zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Bırakıt Mefhumı ve C# Class Encapsulation derslerim bağırsakin hazırladığım aplikasyon içinde Interface konusu da ekleyeceğim.

Yukarıdaki kullanım, sık sık karşılaşmış olduğumız bünyeya benziyor. Temelı durumlarda sınıflara, henüz nesne oluşturulurken parametre gönderilmesi gerekebilir. Bu durumda nesne oluştururken bayağıdaki şekilde bir kullanım gerçekleştirilir:

Bildiğiniz üzere new operatrisü classlarda kullanıldığı dem ilgili classtan bir nesne talep edilmekte ve üretilen nesne belleğin Heap kısmında korunum edilmektedir.

Zımnında Encapsülation’i daha palas kılmaktadır. üste property’lerde field olarak kullanılabilir. Property’lerin teşhismı aşağıdaki imza C# Object Kullanımı üzere binalır.

Bir nesneye sarrafiyevurmak dâhilin, yeni bir nesne oluşturularak veya var olan bir nesne atanarak bir başvuru binalabilir, örneğin:

Yukarıdaki verdiğim derslere dide atmadan bu dersi incelerseniz anlamsız gelen yerler mümkün. Bu sebeple öncelikle fevkdaki dersleri izlemenizi referans ederim.

AutoSize: Button'un dâhilğine kendiliğinden olarak genişlik ayarlamasını etkinleştirir veya devre dışı bırakır.

object olarak tanımlanan mütehavvil her tipteki veriyi süresince saklayablir.Ancak object tipteki bileğsorunkene atanan kıymet Boxing(Kutulama) kârlemine uğrar.şu demek oluyor ki,object tipiyle oluşturduğumuz bir string değişebilir,RAM’e string olarak bileğilde object olarak kaydedilir.

C Sharp Yetişek Seti eğitimi sayfasına ulaşmak sinein tıklayınız. Derslerime özel olarak hazırladığım Github Projeme bu kontakdan ulaşabilirsiniz… Bu ibret dâhilin hazırlanan projenin kodlarına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *